• Ako sa učíme, keď sa neučíme - odborná prax v odbore MRCR

          • Odborné vedomosti, získané na hodinách v škole, rozvíjame odbornou praxou a to formou pobytov v strediskách CR na Slovensku.

             V teréne so žiakmi mapujeme služby zariadení cestovného ruchu, hodnotíme ich kvalitu, dostatok služieb v strediskách. Hľadáme ďalšie možnosti pre rozvoj destinácie, riešime marketingové aktivity pre rozvoj CR, rozvíjame kreatívne a animačné zručnosti žiakov.

            Rozvíjame komunikáciu s miestnymi podnikateľmi, rozširujeme naše pohľady  na rozvoj cestovného ruchu na Slovensku a  nevyhýbame sa ani novým a aktuálnym potrebám účastníkov CR ako aj objektov CR. A taktiež problémom súčasnej doby.

            Naši žiaci realizujú sprievodcovské služby, realizáciou praxe hodnotia produkt, ktorý sme pre nich pripravili a zároveň sa učia, čo nesmie chýbať pri tvorbe zájazdu, produktu CR. Aby v budúcnosti oni sami vedeli pracovať samostatne a správne manažovali svoje zariadenia, stredisko či  oblasť CR a tak prispievali k rozvoju CR v našom regióne ako aj  v PSK.

            Chceme aj naďalej takto pokračovať v príprave žiakov pre ich budúce povolanie. Ďakujem Rodičovskému združeniu pri Spojenej škole, Masarykova 24, Prešov ako aj Občianskemu združeniu Mladý tvorca za sponzorstvo pri realizácii našich praxí a samotným rodičom našich žiakov. V neposlednom rade ďakujem kolegom, ktorí sa aktívne podieľajú na plánovaní, príprave a realizácii odbornej praxe v odbore MRCR, ako aj vedeniu školy za umožnenie realizácie odbornej praxe a teším sa na ďalšie aktivity so žiakmi v novom školskom roku 2022/2023.

            Ing. Jana Kočárová

          • Nástup žiakov do školy v školskom roku 2022/2023

          • Milí naši žiaci,

            Nástup do školy bude v pondelok 5.9.2022 nasledovne:

            · 07,30 hod. – všetky II., III., IV. ročníky (vestibul školy),

            · 07,30 – 08,00 hod. administratíva II., III., IV. ročníkov

            · 08,00 hod. – I. ročník (vestibul školy)

            · 08,00 – 08,30 hod. administratíva I. ročníka (vestibul školy)

            · 08,00 – 10,00 hod. slávnostné zahájenie pre II., III., IV. ročník (kmeňové triedy)

            · 08,30 – 10,00 hod. slávnostné zahájenie pre I. ročník (telocvičňa školy)

             

            Kmeňové triedy budú:

            Trieda/Číslo učebne   Študijný odbor   Meno triedneho učiteľa

            I. A, č. 203                    6317 M OA          Mgr. Stanislava Drotárová

            I. B, č. 209                    6317 M OA          Ing. Zuzana Semanová

            I. C, č. 313                    6341 M ŠP           Mgr. Katarína Polomčáková

            I. D, č. 521                    6324 M MRCR    Ing. Danka Vrabľová

                                                 6325 M EL

             

            II. A, č. 212                   6317 M OA          Mgr. Anna Berdisová

            II. B, č. 309                   6317 M OA          Mgr. Dana Vargová

            II. C, č. 218                   6341 M ŠP           Mgr. Júlia Amanová

            II. D, č. 316                   6324 M MRCR    Ing. Jana Kočárová

                                                  6325 M EL

             

            III. A, č. 215                   6317 M OA         Ing. Tatiana Štofková

            III. B, č. 319                   6317 M OA         Ing. Marcela Miklošová

            III. C, č. 315                   6341 M ŠP          Mgr. Martina Leláková

                                                   6325 M EL

            III. D, č. 305                   6324 M MRCR   Mgr. Ing. Anna Miklušová

             

            IV. A, č. 307                   6328 M EOS       Ing. Danka Rimská

            IV. B, č. 306                   6328 M EOS       Ing. Monika Tatranská

            IV. C, č. 314                   6341 M ŠP          Mgr. Jana Šebejová

            IV. D, č. 308                   6324 M MRCR   PaedDr. Valentína Černajová

             

            Budúci prváci, ktorí si objednali ISIC kartu si ju môžu vyzdvihnúť počas úradných hodín od 8.00 hod - 12.00 hod. v kancelárii č.214 (Mgr. Stoláriková). Nezabudnite na fotku.

            Bližšie informácie o organizácií začiatku školského roku 2022/2023 dostanete v pondelok 5.9.2022 od svojich triednych učiteľov.

            Ministerstvo školstva za účelom udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach v školskom roku 2022/2023 pripravilo dokument „Zelená otvoreným školám“, ktorý vychádza z platných zákonov, uznesení vlády SR, vyhlášok, ako aj opatrení, rozhodnutí Úradu verejného zdravotníctva SR a rozhodnutí ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR, a je platný po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 a mimoriadnej situácie.

            Dôležité dokumenty a tlačivá:

             

          • Oznámenie pre žiakov bývajúcich v školskom internáte

          • Oznamujeme bývajúcim žiakom v Školskom internáte pri Spojenej škole, že nástup na internát je 4. septembra 2022 (t.j. nedeľa) od 16:00 do 21:00 hod.

            Žiak pri nástupe predloží:

            • Doklad o zaplatení za školský internát a stravu za mesiac september 2022 - výhradne bankovým prevodom (podrobné informácie sú na stránke školy v časti školská jedáleň)

            Ostatné informácie budú poskytnuté pri nástupe žiakov do ŠI.

          • KOŽZ - kurz na ochranu života a zdravia pre žiakov III. ročníka

          • Kurz sa konal dochádzkou formou v termíne od 22.6. do 24.6.2022 v lokalite Prešov.

            Prvý deň mali žiaci zaujímavé prednášky a ukážky v telocvični školy. Postarali sa o to zamestnanci Červeného kríža. 

            Druhý deň sme sa prešli na Malkovskú hôrku a prezreli sme si Prešov a okolie z vyhliadkovej veže.

            Tretí deň si žiaci preverili svoje vedomosti z prvej pomoci, topografie, pobytu v prírode, CO a z technickej činnosti - hod granátom na cieľ v brannom preteku. 

            Dúfam, že sa žiaci naučili niečo nové a strávili pekné tri dni.

            Mgr. Anna Berdisová

          • Zbierka školských pomôcok

          • Na základe výzvy Prešovského samosprávneho kraja a Nadácie PSK pre podporu rodiny sa Spojená škola, Masarykova 24, Prešov zapojila do 4. ročníka zbierky školských pomôcok pre deti zo znevýhodneného prostredia. Po roku znovu spojme svoje sily pre dobrú vec, aby sme pomohli deťom zo sociálne znevýhodneného prostredia. Naplňme ich tašky používanými, ale funkčnými, prípadne novými ceruzkami, perami, zošitmi, farbičkami, obalmi, peračníkmi, ...

            Zbierka na našej škole bude prebiehať od zajtra 23.6.2022 do 28.6.2022 cestou žiackeho parlamentu zastrešeného Mgr. Stolárikovou v miestnosti č.312.

            Vopred ďakujeme za Vašu podporu !!!

            Zbierka_plagát.pdf

          • Slávnostná akadémia SPOJENEJ ŠKOLY 2022

          • Dňa 21. júna 2022 o 9:00 hod. sa konala v PKO Prešov slávnostná akadémia. Do zrkadlovej sály postupne prichádzali žiaci, učitelia, vedenie školy ako aj vzácni hostia. Za Radu školy bol delegovaný zástupca zriaďovateľa PaedDr. Miroslav Benko, MBA , za odbor školstva PSK bola pani Mgr. Anna Stojaková a za rodičov pani PhDr. Jana Majirská a Mgr. Rastislav Zima. Slávnosť otvoril riaditeľ školy Mgr. Michal Čiernik, po príhovore odovzdal slovo zástupcovi organizačnej zložky Obchodná akadémia Ing. Martin Keseličko. Zhodnotil výsledky žiakov a tried v druhom polroku. Následne začal riaditeľ školy oceňovať žiakov v jednotlivých kategóriach. Počas oceňovania bol aj kultúrny program, a to sólo spev, žonglovanie s loptou a ľudový spev našich žiakov. Veľa žiakov bolo ocenených a odmenených. Po slávnostnej akadémii si prítopní mohli pozrieť a filmové predstavenie. 

            Ocenenia_2021-22.pdf

             

          • Slávnostné vyraďovanie absolventov

          • Dňa 06. júna 2022 na SPOJENEJ ŠKOLE, Masarykova 24 v Prešove bolo slávnostne vyraďovala absolventov všetkých študijných odborov. Po hymne Slovenskej republiky bola slávnosť slávnostne otvorená žiakmi štvrtého ročníka. Po úvodnom príhovore nasledovalo hodnotenie maturitných skúšok. Po zhodnotení výsledkov nasledovalo odovzdávanie maturitných vysvedčení z rúk triednych učiteľov. Po odovzdaní maturitných vysvedčení  sa absolventi poďakovali triednym učiteľom a vedeniu školy. Následne boli najlepším žiakom odovzdané certifikáty IES.

          • ODBORNÁ PRAX II.B-p, I.B.-p, ODBOR MRCR

          • 6.6.-10.6.2022

            Prvý deň sa žiaci odboru MRCR (II.B-p, I.B-p) zúčastnili na odbornej praxi v Červenom Kláštore, kde mali bohatý program s ukážkou služieb cestovného ruchu. Hneď po ceste mali prvú zastávku v Hniezdnom  v Nestville Distillery a Nestville Chocolate Čokoládové kráľovstvo, Múzeu  Červeného Kláštora, kde výklad o mníchoch kartuziánoch zaujal svojou históriou všetkých. Kúpeľe Smerdžonka so svojimi tradiciami a unikátnou liečivou vodou, hlavne na kožné choroby, poukázali na prepojenie teórie a praxe.

             Druhý deň žiaci absolvovali návštevu Ľubovnianskeho hradu, ktorý svojou pompéznosťou sa vypína nad mestom Stará Ľubovňa. Sokolia šou na nádvorí hradu očarila malých aj veľkých, nevynímajúc aj prehliadka celého hradu. Popoludní žiaci boli odvezení do Lesnice, odkiaľ po cyklotrase sa na bicykloch presúvali okolo Dunajca do Červeného Kláštora.

            Tretí deň, hneď po raňajkách, sme namierili do Tatranskej Lomnice a lanovkou hore na Skalnaté Pleso. Bol to pre mnohých nezabudnuteľný zážitok. Krása veľhôr uchvátila. Žiaci si mohli urobiť krásne foto, ale aj prejsť sa okolo Skalnatého plesa. O nástrahách týchto hôr si vypočuli na prednáške horskej služby v Starom Smokovci.

            Záver praxe prebiehal v historickom centre Prešova a to návštevou Židovskej synagógy s výkladom a hrou zameranou na pamiatky a služby v meste Prešove.

            Pedagogický dozor: Ing. Mgr. A. Miklušová, Ing. J. Kočárová, PaedDr. V. Černajová

            Vypracovala: Ing. Mgr. Anna Miklušová

          • Podujatie: "Marketing nie je iba reklama"

          • Dňa 19. mája 2022 sa žiaci II.A-p a III.A-p zúčastnili podujatia "Marketing nie je iba reklama" v Kongresovej sále.

            Podujatie uviedol manažér Akceleračného programu NPC v regiónoch Národné hospodárske centrum Prešov Mgr. Tomáš Juskiv a Google Certified Trainer PhDr. Jakub Horváth, PhD., MBA.

            Žiakov toto podujatie veľmi zaujalo, naučili sa o Marketingu znovu niečo nové, čo sa určite pridá k ich doterajším znalostiam. Na konci ich čakal malý kvíz, ktorý prebiehal cez webovú stránku Kahoot. Tí, ktorí sa umiestnili na prvých priečkach, získali vecné ceny:

            1. miesto - Eva Hudáková (III.A-p)

            2. miesto - Lucia Šoltisová (III.A-p)

            3. miesto - Henrieta Golisová (III.A-p)

            Výhercom blahoželáme a prajeme veľa úspechov.

          • Druhé kolo prijímacích skúšok

          • Spojená škola, Masarykova 24, Prešov uskutoční 21. júna o 8:30 hod. prijímacie konanie v druhom kole na

            nenaplnený (voľný) počet miest po prvom kole prijímacieho konania v študijných odboroch:

            · 6341 M škola podnikania (5 miest) v zmysle  kritérií prijímacieho konania pre uchádzačov o štúdium,

            · 6324 M manažment regionálneho cestovného ruchu (2 miesta) v zmysle  kritérií prijímacieho konania pre

              uchádzačov o štúdium,

            Termín doručenia prihlášky na druhé kolo je najneskôr do 13. júna 2022 15:00 hod. (pondelok) prostredníctvom

            EduPage, mailom na adresu: popik@sospodnikania.sk, alebo poštu na adresu: Spojená škola, Masarykova 24,

            080 01 Prešov.

            - Oznam_o_2.kole.pdf

            - Kritéria_prijímacích_skúšok_2022-2023.pdf

          • TÝŽDEŇ POHYBOVÝCH AKTIVÍT

          • V čase od 30.5. do 3.6.2022 sa konal týždeň pohybových aktivít pre žiakov II. ročníka. Žiaci mali každý deň inú zaujímavú aktivitu pod vedením inštruktorov. Navštívili sme posilňovňu, lanové centrum, bowling, kúpalisko Delňa a klzisko v PSK aréne. Pri jednotlivých aktivitách si žiaci preverili svoje zručnosti a schopnosti a dúfam, že sa aj zabavili a strávili príjemne celý týždeň.

            Mgr. Anna Berdisová

          • Matematický klokan 2022 – vyhodnotenie súťaže

          • Dňa 11. apríla 2022 sa  37 žiakov našej školy zúčastnilo medzinárodnej súťaže Matematický klokan 2022. Najúspešnejší žiaci sú:

            1. Kristína Palková, I.A-p
            2. Adam Tomčišák, IV.B-o
            3. Denisa Grejtáková, I.A-o

            Týmto žiakom blahoželáme a všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za zapojenie sa do zaujímavej matematickej súťaže a veríme, že naďalej budú nadšencami matematických úloh.

            Ing. D. Vrabľová a Mgr. S. Drotárová

          • Triedne aktívy

          • Dňa 14.6.2022 (utorok) o 16:00 hod. – 16:30 hod. sa uskutočnia triedne aktívy v jednotlivých triedach za účasti všetkých triednych učiteľov a vyučujúcich učiteľov nasledovne:

            I.A-o (Mgr. Berdisová – 212)            I.A-p (Mgr. Amanová – 313)

            I.B-o (Mgr. Vargová – 309)              I.B-p (Ing. Kočárová – 316)

             

            II.A-o (Ing. Štofková – 521)             II.A-p (Mgr. Leláková – 315)

            II.B-o (Ing. Miklošová – 319)           II.B-p (Mgr. Ing. Miklušová – 309)

             

            III.A-o (Ing. Rimská – 307)              III.A-p (Mgr. Šebejová – 314)

            III.B-o (Ing. Tatranská – 308)           III.B-p (PaedDr. Černajová – 306)

             

            Po ukončení triednych aktívov bude Zasadnutie rodičovskej rady, t.j.: 14.6.2022 (utorok) o 16:30 hod. v zelenom salóniku za účasti koordinátora ZRPŠ, vedenia školy a triednych dôverníkov.

          • Odborný seminár v knižnici

          • V dňoch 10. – 11.05.2022 sa naši druháci z oboch zložiek školy zúčastnili odborného seminára v Knižnici P.O.Hviezdoslava na tému – P.O. Hviezdoslav a Prešov. Dozvedeli sme sa o detailoch zo života tohto vynikajúceho slovenského predstaviteľa realizmu, ktorého každý pozná ako „muža tisícich mašlí“. Mašle boli neoddeliteľnou súčasťou jeho odevu a dozvedeli sme sa aj prečo, aj to, aký pseudonym používal, ako zvláštne požiadal svoju manželku o ruku, ako sa  zasnúbil a mnohé ďalšie zaujímavé fakty zo života jeho rodičov a priateľov. Samozrejme v centre bolo jeho pôsobenie v Prešove, kde vyštudoval právo a pôsobil ako advokát aj v mnohých ďalších mestách. Zaujímavosťou je, že ako jediný spisovateľ sa dostal aj na desať korunovú bankovku.

            Jeho meno dodnes nesú mnohé inštitúcie , aj naša prešovská knižnica. Výklad pani Sivaničovej bol vskutku zaujímavý , plný dobových faktov, ďakujeme.

          • Okresné kolo v basketbale

          • Okresné kolo v basketbale sa konalo 5.5.2022 v telocvični školy Spojenej školy, Masarykova 24. Zúčastnili sa ho 4 školy:

            • Spojená škola
            • Gymnázium J. A. Raymana
            • Stredná pedagogická škola
            • Stredná zdravotnícka škola sv. Bazila Veľkého

            Víťazom sa stala Stredná pedagogická škola, druhé miesto získalo Gymnázium J. A. Raymana a tretie miesto obsadila Spojená škola. Naša škola pod taktovkou p. Berdisovej zvíťazila nad zdravotníckou školou a prehrala s pedagogickou a gymnáziom. Naše žiačky urputne bojovali, ale na postup to nestačilo. Aj napriek tomu našim dievčatám gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Mimoriadny rozvrh

          • Spojená škola, Masarykova 24, Prešov oznamuje žiakom prvého ročníka, že v budúco týždni v termíne od 30.05.2022 do 03.06.2022 bude mimoriadny rozvrh vyučovania (bude zakomponovaný v EduPage) nasledovne:

            30.05.2022 I.A-p, I.B-p

            31.05.2022 I.A-o, I.B-o

            01.06.2022 I.A-o, I.B-o, I.A-p, I.B-p

            02.06.2022 I.A-o, I.B-o, I.A-p, I.B-p

            03.06.2022 I.A-o, I.B-o, I.A-p, I.B-p

            Mimoriadny_rozvrh_hodín_1R.PDF

          • Volejbal v školskom internáte

          • Žiaci školského internátu často využívajú telocvičňu školy, ale aj multifunkčnú miestnosť v školskom internáte na pohybové aktivity. Medzi obľúbené pohybové aktivity patrí individuálne cvičenie, posilňovanie, volejbal a futbal. Dňa 3.5. 2022 odohrali dve zmiešané tímy volejbalový zápas, ktorý zorganizovala žiacka rada školského internátu pod vedením Bc. Janky Pistrákovej. A aký bol výsledok? Víťazmi sa stali všetci zúčastnení hráči z dôvodu, že svoj voľný čas venujú športu a zdravému pohybu pravidelne.

            Tím Adama Marčišina: Jozef durkaj, Erik Durkoš, Janka Beňová, Laura Bašková, Adam Kratochvíl, Aneta Michtová, Michaela Šimková,

            Tím Kristínky Soľavovej: Samo Banas, Nicolas Michrina, Sarah Bednariková, Paula Dudeková, Jakub Duňa, Majka Gričová, Saška Prekstová.  

             

                                                                                            Mgr. Ligdayová Iveta

                                                                                              vedúca VMV a ŠI